Tag: carduri de debit

Topul celor mai ieftine carduri de debit

Costul unui card de debit emis de bancile romanesti variaza foarte mult, de la 9,5 lei la aproape 70 de lei, reiese dintr-o analiza realizata de Ghiseulbancar.ro, care a luat in calcul ofertele standard (neconditionate de incasarea veniturilor sau de includerea un diverse pachete de produse) ale celor mai importante 20 de banci romanesti.

Platile cu cardul la POS-uri au avut o crestere spectaculoasa, de 16%, in T 4 2015, in timp ce retragerile de numerar la bancomate s-au majorat cu doar 3,7%

Valoarea retragerilor de numerar de la ATM-uri cu cardurile emise de bancile romanesti s-a ridicat la 35,2 miliarde lei in ultimele trei luni ale anului trecut, in crestere cu 3,7%, echivalentul a 1,2 miliarde lei, fata de trimestrul precedent, arata statisticile BNR. (vezi detalii in tabelul atasat cu toate statisticile privind cardurile)

Statistici carduri: Numarul de carduri valide in circulatie a ajuns la 14,5 milioane; numarul cardurilor active: 11 milioane

Bancile si IFN-urile au emis in ultimul trimestru al anului 2014 un numar de 1,1 milioane carduri destinate clientilor persoane fizice si firme, aproape inca o data mai multe decat in aceeasi perioada a anului precedent, arata datele BNR publicate ieri. Este vorba in principal de carduri expirate si reinnoite, dar si de emitere de carduri pentru clientii noi.

Tranzactiile cu carduri bancare bat noi recorduri de crestere, atat la retragerile de la ATM-uri cat si la platile in magazine

Atat numarul cat si valoarea platilor cu cardul au stabilit noi recorduri de crestere in trimestrul trei al acestui an, arata ultimele date agregate de BNR. Siguranta banilor pastrati pe card, precum si confortul platilor fara numerar, atat la POS-urile magazinelor cat si online, determina tot mai multi romani sa utilizeze cardurile in defavoarea platilor cash.

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la ATM-uri pentru cardurile de debit

Cel mai mare comision aferent unui card de debit este cel pentru retragerile de numerar de la ATM-urile altor banci decat cea care a emis cardul. Acest comision se ridica la 0,5% din suma retrasa plus 2.5 lei in cazul celor mai multe banci, ajungand sa se dubleze la altele, fiind de 1% din suma retrasa.